Uncategorized

Avinžirniai: Skanių Pietų Receptai

Avinžirniai, garsėjantys ne tik savo mitybine vertė, bet ir išskirtiniu skoniu, yra puikus ingredientas įvairiems pietums. Šie maži žalieji arba geltoni riešutai tampa neatsiejama dalimi įvairių virtuvių, siūlantys ne tik skanų, bet ir sveiką pasirinkimą. Šiame straipsnyje aptarsime keletą lengvai paruošiamų ir subalansuotų patiekalų su avinžirniais.

1. Avinžirnių ir Daržovių Kepta:

Vienas iš paprasčiausių būdų pasigaminti skanius pietus su avinžirniais yra kepta su daržovėmis. Jums reikės:

  • 1 puodelio virtų avinžirių
  • 1 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos juostelėmis
  • 1 skiltele česnako, susmulkinto
  • 1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto smulkiais gabaliukais
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (petražolių, šviežių žalumynų) pagal skonį

Gaminimo procesas:

  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinio ugnies su alyvuogių aliejumi.
  2. Įpilkite svogūną, pakepinkite, kol šiek tiek pabrūkštins.
  3. Pridėkite morkas ir tęskite kepimą 3-4 minutes, kol morkos minkštinasi.
  4. Įmaišykite susmulkintą česnaką ir virtas avinžirnių puodelį.
  5. Tęskite kepimą dar 2-3 minutes, kol visi ingredientai gerai sumaišysis ir įsigers skonio.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiomis žolelėmis.
  7. Patiekite šiltą arba šalto, kaip norite.

2. Avinžirnių ir Pomidorų Salotos:

Kitas puikus būdas panaudoti avinžirnius pietums yra paruošti šviežią ir lengvą salotą. Jums reikės:

  • 1 puodelio virtų avinžirių
  • 1 vidutinio dydžio pomidorų, supjaustytų kubeliais
  • 1 agurko, supjaustyto ratais
  • 1/2 raudonosios svogūno, supjaustytos plonais žiedais
  • 2 šaukštų šviežių citrinų sulčių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių šakelių petražolių

Gaminimo procesas:

  1. Sumaišykite avinžirnius, pomidorus, agurką ir raudonąją svogūną dideliame dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite citrinos sulčių, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus, kol susidarys vienalytė padažas.
  3. Pilkite padažą ant daržovių mišinio ir švelniai sumaišykite.
  4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis prieš patiekdami.

3. Sultingas Avinžirnių Sriubos:

Sriuba gali būti puiki alternatyva pagrindiniams patiekalams pietums. Šiame recepte naudojami avinžirniai suteikia papildomo skonio ir sotumo. Jums reikės:

  • 2 puodelių virtų avinžirių
  • 1 stambus bulvės, supjaustytos kubeliais
  • 1 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos juostelėmis
  • 1 svogūno, supjaustyto smulkiais gabaliukais
  • 3-4 skilteles česnako, susmulkinto
  • 1 litro daržovių sultinio arba vandens
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (petražolių, mėtos) pagal skonį

Gaminimo procesas:

  1. Dideliame puode sumaišykite daržoves (bulves, morkas, svogūną, česnaką) su daržovių sultiniu arba vandeniu.
  2. Užvirkite ir virkite ant vidutinio ugnies, kol daržovės suminkštės. https://www.shop.roundooze.eu/avinzirniai-sveiki-uzkandziai
  3. Įpilkite virtus avinžirnius ir tęskite virimą dar 5-7 minutes, kol sriuba pasidarys storesnė ir aromatinga.
  4. Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiomis žolelėmis.
  5. Patiekite šiltą su šviežiai pjaustytu duonos ruošiniu arba kaip pagrindinį patiekalą.

Avinžirniai ne tik suteikia jums reikiamų baltymų ir skaidulų, bet ir gali būti puikių, subalansuotų ir skanių pietų pagrindas. Nepamirškite eksperimentuoti su skirtingais priedais ir prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią avinžirnių receptą!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *